В резолюцията за България, която ще гласува Европарламентът, има смущаващи текстове,

...
В резолюцията за България, която ще гласува Европарламентът, има смущаващи текстове,
Коментари Харесай

Нинова срещу резолюцията на Йончева: Евродепутатите от БСП ще гласуват против в частта за Истанбулската конвенция |

В резолюцията за България, която ще гласоподава Европарламентът, има смущаващи текстове, съдържащи укор за партии и политици в Народното събрание, които не поддържат Истанбулската спогодба, и рекомендации България да откри метод да я ратифицира. 

Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Българска социалистическа партия не поддържа конвенцията и има сериозен принос тя да не бъде гласувана в българския парламент, напомня тя. 

Лично съм понесла доста удари за тази позиция. Чула съм доста упреци, че отхвърляйки я, трансформирам характера на партията от лява в консервативна. Уважавам особеното мнение, както и нашите сътрудници в ПЕС. Парламентарната ни група внесе редица закони против насилието над дами, против езика на омразата към малцинствата. Но Истанбулската спогодба няма да срещне нашата поддръжка под никаква форма - нито директна, нито завоалирана - в резолюция против корупцията, безапелационна е Нинова. 

Ще предложа на нашите евродепутати, без значение че резолюцията е инициирана от Елена Йончева, да поддържат текстовете, касаещи господство на закона, битка с корупцията и независимост, само че да не поддържат текстове за Истанбулската спогодба, като се съобразят с Конституцията на Република България и националния интерес на страната ни, декларира още Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР